All Job Admit Card Result Quiz
GK Study Current Affairs Assam GK Video Class

GK Study For Exam Part-1, Assam Police, Forest, DHS, DSE, GMC, Irrigation Exam

GK Study For Assam Exam Part-1


Top 20 GK Questions from Previous Year Exam -



1. Alpha-keratin is a protein present in which thing?

Ans - Wool 

2. Where was the first session of the Constituent Assembly held?

Ans - New Delhi

3. Which of the following is used as ‘a moderator in nuclear reactor?

Ans - Graphite

4. Which planet looks reddish in the night sky?

Ans - Mars

5. What was the source of the blue gem stone, lapis lazuli, for the people of Harappan culture?

Ans - Afghanistan

6. Sachin Tendulkar scored his 100th international century against which’ country ?

Ans - Bangladesh

7. In baseball, the two opposing teams consist of howmany players?

Ans - 9 players each

8. The improper function of which results in condition ‘Myxedema’ in human beings?

Ans - Thyroid gland

9. In 1610, Galileo Galilei discovered four moons of which planet?

Ans - Jupiter

10. In the Vedic society, which was the term used to denote a group of families?

Ans - Grama

100 GK Study For Upcoming Exam - Click Here

11. Who was the Chairman’ of the Union Constitution Committee of the Constituent Assembly?

Ans - Jawaharlal Nehru

12. Which element that does not occur in nature but can be produced artificially?

Ans - Plutonium

13. When had India a plan holiday?

Ans - After the drought of 1966

14. How are Latitude and Longitude?

Ans - Perpendicular to each other

15. Which Philosophy holds that the world is created and maintained by Universal Law?

Ans - Jain

16. Which book is authored by V.S. Naipaul ?

Ans - A House for Mr. Biswas

17. Which can be used for biological control of mosquitoes?

Ans - Gambusia

18. Which proclamation of National Emergency automatically suspends?

Ans - Right to freedom

19. The latitude of a place is the same as which place?

Ans - Celestial pole

20. What was the script used in the earliest Tamil inscriptions?

Ans - Brahmi


Click Here For various GK PDF File - Click Here

Post a Comment

0 Comments