All Job Admit Card Result Quiz
GK Study Current Affairs Assam GK Video Class

Top-20 GK Question (Set-3) PDF - For Assam Police Foreigner's tribunal Exam - Also DHS, DEE, DME, GHC, SSC, RRB, AB/UB Exam || Assam job Exam News

Top-20 GK Question (Set-3) For Assam Police Foreigner's tribunal Exam - Also DHS, DEE, DME, GHC, SSC, RRB, AB/UB Exam || Assam job Exam News

=====================================================================


ইয়াত আগবঢ়োৱা সকলোবোৰ প্ৰশ্ন উত্তৰ আগৰ বিভিন্ন পৰীক্ষাত বহুবাৰ আহিছে । আশা কৰো আগন্তুৰ আপোনালোকৰ বোৰত এই খিনিয়ে যথেষ্ট সহায় কৰিব ।অন্য়ান্য় GK Session বোৰ তলৰ Link বিলাকৰ জৰিয়তে চাব পাৰে -

All GK Collection - Click Here

=====================================================================

1000 GK Hindi PDF File Download Link - Click here
1000 GK English PDF File Download Link - Click here

=====================================================================





=====================================================================


1. During which Plan did prices show a decline?
Ans: - First.

2. Which instrument used for finding out wind-direction?
Ans: - Wind vane.

3. Which is the element found on the surface of the moon?
Ans: - Titanium.

4. Why is ‘Beaufort Scale’ used?
Ans: - To measure wind velocity.

5. Which Tomar ruler is credited to have established Delhi?
Ans: - Anangpal.

6. On the basis of financial crisis how many times has
emergency been declared by the President of India?
Ans: - Not even once.

7. Which vitamin is considered to be a hormone?
Ans: - Vitamin D.

8. Through which Translocation of food materials in plants
takes place?
Ans: - Phloem.

9. Which was the first talkie film of India?
Ans: - Alam Ara.

10. ‘My Music, My Life’ is the autobiography of which
person?
Ans: - Pt. Ravi Shankar.

11. What type of Party system has been evolved in India?
Ans: - Multi-Party.

12. Who was the Sultan of Delhi who is reputed to have
built the biggest network of canals in India?
Ans: - Feroze Shan Tughlaq.

13. When does Relative humidity decreases?
Ans: - With increased temperature.

14. Where are a large number of species are found within a
small unit of area?
Ans: - Wet evergreen equatorial forests.

15. Which bank is the Banker of the Banks?
Ans: - RBI.

16. A man with a dark skin, in comparison with a man with a
white skin, What will experience?
Ans: - Less heat and less cold.

17. Which is the tree requiring minimum water for its
growth?
Ans: - Babul.

18. Folk painting ‘Madhubani’ is famous in which state?
Ans: - Bihar.

19. Krishnadeva Raya wrote a famous work, namely
Amuktamalyada, in which language?
Ans: - Telugu.

20. Which post does the Constitution of India does not
mention?
Ans: - The Deputy Prime Minister.


============================================================================== 

PDF File টো ইয়াৰ পৰা Download কৰক - Click here

============================================================================== 

See Our Important Updates & Exam PDF Free Papers -(পূৰ্বৰ বিভিন্ন প্ৰশ্নকাকত Download কৰক তলৰ Link ৰপৰা) -

SSC MTS Admit Card Download Link - Click Here

SSC MTS Previous Paper Download Links - Click Here

RRB NTPC Previous Exam Paper PDF Links - Click Here

Assam TET Official Syllabus & Eligibility - Click Here

Assam Police Foreigner's Tribunal Previous PDF Exam Paper - Click Here

DEE DHS DMC Peon Chowkidar Junior Assistant Previous paper - Click Here

DEE DHS Assam Police assamese GK PDF - Click Here


1000 GK Question Answer PDF - Download

Post a Comment

0 Comments