All Job Admit Card Result Quiz
GK Study Current Affairs Assam GK Video Class

Top-20 GK Question (Set-1) PDF - For Assam Police Foreigner's tribunal Exam - Also DHS, DEE, DME, GHC, SSC, RRB, AB/UB Exam || Assam job Exam News

Top-20 GK Question (Set-1) For Assam Police Foreigner's tribunal Exam - Also DHS, DEE, DME, GHC, SSC, RRB, AB/UB Exam || Assam job Exam News

=====================================================================

ইয়াত আগবঢ়োৱা সকলোবোৰ প্ৰশ্ন উত্তৰ আগৰ বিভিন্ন পৰীক্ষাত বহুবাৰ আহিছে । আশা কৰো আগন্তুৰ আপোনালোকৰ বোৰত এই খিনিয়ে যথেষ্ট সহায় কৰিব ।অন্য়ান্য় GK Session বোৰ তলৰ Link বিলাকৰ জৰিয়তে চাব পাৰে -

All GK Collection - Click Here

=====================================================================

1000 GK Hindi PDF File Download Link - Click here
1000 GK English PDF File Download Link - Click here



=====================================================================

1. Which energy does not have the problem of pollution?
Ans: - Sun.

2. When was the Madras State renamed Tamil Nadu?
Ans: - 1969.

3. Who organised a Maratha confederacy against the English
leading to the Third Anglo Maratha War?
Ans: - The Peshwa.

4. What is the name of the person that controls a football
match?
Ans: - An umpire.

5. Which air pollutant affect the nervous system of man?
Ans: - Lead

=====================================================================
6. By whom was Shuddhi movement (conversion of non-
Hindus to Hinduism) started?
Ans: - Swami Dayanand Saraswati

7. Which Union Territory attained statehood in February,
1987?
Ans: - Goa

8. From when was the Zero Base Budgeting in India first
experimented?
April, 1987

9. “The best and bravest of the military leader of the rebels”-
about whom was this said by Sir Hugh Rose?
Ans: - Rani of Jhansi

10. Who is the leading wicket taker in the history of Test
cricket?
Ans: - Shane Warne

=====================================================================
11. Which Article of the Constitution of India makes a specific
mention of Village Panchayat ?
Ans: - Article 40

12. How much of earth surface is covered by the forests?
Ans: - 30 percent

13. Who was the first Indian woman President of the Indian
National Congress?
Ans: - Sarojini Naidu

14. Who is the chairman of 13th Finance Commission?
Ans: - Vijay Kelkar

15. The Himalyas are approximately how many kilometer
broad?
Ans: - 150 to 400

=====================================================================
16. During India’s Freedom Struggle, which led to the first ‘All
India Hartal’?
Ans: - Protest against Rowlatt Act

17. Which animals have a diet mainly consisting of bamboo?
Ans: - Red pandas

18. Which Amendment of the Constitution of India deals with
the issue of strengthening of the Panchayati Raj?
Ans: - 73rd

19. How many islands of India are located in the Bay of
Bengal?
Ans: - 204

20. In ancient India, at where was the earliest capital of
Magadha kingdom?
Ans: - Rajgir.

=====================================================================

PDF File টো ইয়াৰ পৰা Download কৰক - Click here

=====================================================================
Thank You.



See Our Important Updates & Exam PDF Free Papers -(পূৰ্বৰ বিভিন্ন প্ৰশ্নকাকত Download কৰক তলৰ Link ৰপৰা) -

SSC MTS Admit Card Download Link - Click Here

SSC MTS Previous Paper Download Links - Click Here

RRB NTPC Previous Exam Paper PDF Links - Click Here

Assam TET Official Syllabus & Eligibility - Click Here

Assam Police Foreigner's Tribunal Previous PDF Exam Paper - Click Here

DEE DHS DMC Peon Chowkidar Junior Assistant Previous paper - Click Here

DEE DHS Assam Police assamese GK PDF - Click Here

1000 GK Question Answer PDF - Download

Post a Comment

0 Comments