All Job Admit Card Result Quiz
GK Study Current Affairs Assam GK Video Class

Assam Police GK Session 1 : SI, AB UB, Secretariat, Transport, Agriculture, DSE, DME, Irrigation Exam

Assam Exam GK Series Part-1


Assam Job News,
Assam GK Study
Computer GK

Attempt This Quiz Too -

1. Which is India’s oldest iron and steel plant?
Ans - TISCO at Jamshedpur 

2. Belladona medicine is obtained by which part of Atropa belladona?
Ans - From leaf 

3. Where is the 8th International Marathon started? 

Ans -  Vadodara

4. Who has recently been named as the ICC Women's Cricketer of the Year?
Ans - Smriti Mandhana

5. Prime Minister Modi has changed the names of how many islands of Andaman Nicobar?

Ans - three

6. Who won the Divij Sharan and the Tata Open Tennis Tournament? 
Ans - Rohan Bopanna

7. In which state did Prime Minister Modi start projects worth Rs. 4500 crores? 

Ans - Odisha

8. To whom does UPSC submit its annual report on its work?
Ans - The Union Home Minister 

9. Which city in india never experiences Vertical rays of the sun during noon?
Ans - New Delhi 

10. Which country started the largest AFC Asia Cup? 
Ans - UAE

11. Which country has announced, they give the S-400 missile to India in the year of 2020? 

Ans - Russia

12. By whom was the ‘Jaziya’ abolished?
Ans - Akbar 

13. Why is Weightlessness experienced in spaceship?
Ans - Due to absence of gravity

14. Where has the national table tennis championship started? 
Ans - Cuttack

15. Who has been selected for the National Bravery Award? 

Ans -  Wahengbam 

16. In which year, Economic Community of West African States came into existence?
Ans - 1975 

17. Which year is celebrated as International Year of Astronomy?
Ans - 2009 

18. Who is the world's first woman to climb the highest peak of Antarctica? 
Ans - Arunima Sinha

19. Which country has successfully tested Mother of All Bombings? 
Ans - China

20. Where is the 27th World Book Fair started? 

Ans - New Delhi

21. Which is the most of India’s rainfall?
Ans - Cyclonic 

22. By whom was capital of the Mughal Empire shifted from Agra to Delhi?
Ans - Shahjahan 

23. Which country's President signed the ARIA law? 
Ans - US

24. World Braille Day is celebrated on?

Ans - Jan 4

25. Which plant produces seed but not fruit?
Ans - Cycus 

26. The President of the Indian Union has the same constitutional authority as which country?
Ans - British Monarch 

27. SBI Life Insurance has signed a Bank Assurance Treaty with which bank? 

Ans - Syndicate Bank 

28. Which is a major constituent of Biogas?
Ans - Methane 

29. Which Grasslands not support any trees?
Ans - Steppes

30. Which airport has been declared the world's busiest airport? 
Ans - Dubai Airport

31. Where is the Indian Panorama Film Festival inaugurated? 

Ans - New Delhi

32. Which was known as Chalco-lithic Age?
Ans - Copper-stone Age 

33. Government has declared 100% electrification in many states? 
Ans -  25 For Mock Test Click Here 

34. Coach Ramakant Achrekar has died, he was the coach of which famous player? 

Ans - Sachin Tendulkar

35. Veer Savarkar airport has been declared an immigration check post, where it is? 
Ans - Port Blair

37. Which state has recently approved 11 projects for the rejuvenation of Saraswati River? 

Ans - Haryana

38. Which industry in India was worst affected because of the partition?
Ans -  Jute and Cotton 

39. Which is produced by rain water action?
Ans - Gully 

40. According to a recent RBI report, how many times increase in bank fraud? 
Ans -  four

41. Who became the bowler who took the most wickets in 2018? 
Ans -  Jaspreet Bumrah


42. Which ore contains both calcium and magnesium?
Ans - Dolomite 

43. Where is the greatest average annual precipitation?
Ans - In Philippines 

44. Who is the new Chairman of the Indian Railway Board?
Ans -  VK Yadav

45. T.B. Radhakrishnan has recently been the Chief Justice of the High Court of which state? 

Ans -  Telangana

46. Alberuni lived during the period of which king?
Ans - Mahmud Ghaznavi

47. An aqueous solution turns red litmus solution blue. Excess addition of which of the following solutions would reverse the change?
Ans - Hydrochloric acid

48. Who has been the Prime Minister of Bangladesh for the third time? 
Ans - Sheikh Hasina 

49. Who recently developed the USTAAD operated AI robot?

Ans -  Indian Railways

50. Why does dispersion occur when white light which is a mixture of seven colours passes through a glass prism?

Ans - 7 colours of white light travels at different speeds through a glass prism

51. Folk painting ‘Madhubani’ is famous in which state?
Ans - Bihar 

52. President honors honorary title to which country army chief? 
Ans - Nepal

53. Who is the 5th batsman, score 10000 ODI runs for India? 

Ans - Mahendra Singh Dhoni

54. Which is the tree requiring minimum water for its growth?
Ans - Babul

55. Which post does the Constitution of India does not mention?
Ans - The Deputy Prime Minister 

56. How many states have signed the agreement for Renuka-bound multi-purpose dam project? 
Ans -  Six

57. Who developed the artificial pancreas app for diabetic patients? 

Ans - Harvard World School

58. Which country is the largest producer of Bauxite?
Ans - Australia 

59. Which Indian rulers was a contemporary of Akbar?
Ans - Rani Durgawati 

60. Who has been removed from the post of Hockey team coach? 
Ans - Harendra Singh 

61. National Youth Day is celebrated on? 

Ans - January 12

62. How are Oxygen and ozone?
Ans - Allotropes

63. From where did India introduce cultivation of tobacco/tapioca/ pineapple?
Ans - South America

64. Where is the longest single lane steel cable bridge opened? 
Ans - Arunachal Pradesh

65. The Government of India has announced the launch of Airbott service between Varanasi and the city? 

Ans - Prayagraj

66. When was the Reserve Bank of India taken over by the Government?
Ans - 1948

67. Which is found on the western coast of continents between 30° and 40° latitudes?
Ans - Mediterranean Climate Region 

68. Who has partnership with IRCTC? 
Ans - Bharti AXA Life Insurance

69. Who has written a book named “we are displaced”? 

Ans - Malala Yusufzai

70. Which school of paintings developed independently during the Mughal Period?
Ans - The Bijapur School

71. In which is ‘Foot and Mouth Disease’ found?
Ans - Cattle 

72. World Hindi Day is celebrated on? 
Ans - 10 January

73. Who has been named as the African Football Player of the Year? 

Ans - Mohamed Salah

74. Who decides the number of Judges in a High Court?
Ans - President

75. What denotes the smallest temperature?
Ans -  1° on the Kelvin scale 

76. According to the report, which country will be the third largest consumer market in the year 2030? 
Ans - India

77. Where will be Tansen Festival organized? 

Ans - New Delhi 

78. In which latitudes largest quantities of bauxite is found?
Ans - Tropical latitudes 

79. Which was the first English ship that came to India?
Ans - Red Dragon 

80. Who is the 105th member of ICC? 
Ans - USA Cricket

81. Where is the seventh airport in Andhra Pradesh inaugurated? 

Ans - Orvakallu

82. Which tree, once very popular in social forestry, is now taken to be environmental hazard?
Ans - Eucalyptus 

83. Foot-and-Mouth disease in animals, a current epidemic in some parts of the world, By which is this caused?
Ans - Bacterium 

84. Where will national billiards and snooker championship be held?
Ans - Indore

85. Where does the second edition of India Youth Games begin? 

Ans - Pune

86. In which animal is respiration done by skin?
Ans - Frog 

87. The Ruhr-Westphalia region is a famous industrial region of which country?
Ans - Germany 

88. Who has launched Mobile App for Kumbh Mela? 
Ans -  NCR

89. Where the Navy has announced to set up a new air base? 

Ans - Port Blair 


90. Which was the first newspaper to be published in India?
Ans - Bengal Gazette

91. How many new AIIMS have been approved by the Union Cabinet? 
Ans - three

92. Who has got the top spot in AIB ranking? 

Ans -  Mary Com

93. With which does the power to extend or restrict the jurisdiction of the High Court rest?
Ans - With the Parliament 

94. ‘Gobar gas’ contains mainly which gas?
Ans - Methane

95. Who has launched a young scientist program? 
Ans - ISRO

96. Which country has entered into an agreement with India for the supply of uranium? 

Ans - Uzbekistan 

97. Which is the biggest Public Sector undertaking in the country?
Ans - Railways

98. Which rocks is transformed into marble?
Ans - Limestone 

99. Who has been awarded the Japan Award 2019? 
Ans - Dr. Ratan Lal

100. Which country has launched the satellite for the world's first artificial meteor shower? 
Ans - Japan


100 GK & Current Affairs Study For All Upcoming Exam.

All The Questions are collected from various previous Year Exam.


Download PDF Files - Click Here

Post a Comment

0 Comments